Q&A med Sofie Riis Endahl og Sofie Amalie Laulund

Hvilke tre ord beskriver bedst ”Øens søstre”?

Eventyrlig, sjov og magisk.

Hvordan har det været at skrive bøgerne sammen?

Det er første gang, vi begge har skrevet med en anden forfatter, og vi har fundet ud af, at vi er en lidt fjollet, men sjov duo. Men vi elsker vores pruttejokes og har elsket at have et fællesskab i skrivningen!

I har begge tidligere udgivet til et lidt ældre publikum. Hvilke udfordringer og muligheder har det skabt at skrive letlæsning?

Vi har erfaret, at et godt sprog til et ældre publikum, ikke er et godt sprog til et yngre publikum. Derfor har vi på mange måder skulle lære at skrive igen! Og så er det bare udfordrende at skrive noget let og kort, men samtidig med en super spændende handling.

Hvad inspirerede jer til at skrive ”Øens søstre”?

Som to, der begge har søskende, synes vi, der manglede bøger om søskendeforhold og den jalousi, der kan opstå mellem søskende. Og så havde vi også bare lyst til at skrive en sjov og magisk fortælling!

”Øens søstre” er lige dele spændende fantasy, rørende søsterhistorie og fantastisk plat pruttehumor. Kan I sige lidt om, hvordan I balancerede disse elementer?

Vi elsker selv sjove historier, så vi prøvede at drysse lidt humor ind, hvor vi kunne.

Vi er vilde med karakteren Solguden. Hvordan opstod han?

Vi er vilde med karakterer, der har charme, selvtillid og lækkert hår! Og så er Solguden en sjov kontrast til Kiki og Fia.

Hvad håber I, at læserne får ud af ”Øens søstre”?

Vi håber, at bøgerne kan skabe læseglæde, og at historien er så sjov og spændende, at man helt glemmer, at man læser og bare vil have mere historie!

Har I et fun fact om bøgerne?

En stor del af bøgerne blev lavet på Københavns Hovedbibliotek, imens vi sad og læste vores pruttejokes højt og grinte ved siden af seriøse mennesker, der skrev til eksamen.