Det er uundgåeligt, at børn opfanger meget af det, der sker rundt omkring i verden og begynder at stille spørgsmål. Et højaktuelt emne er klimaet.

Vi har derfor samlet et udvalg af bøger til forskellige aldersgrupper, som på forskellig vis sætter fokus på måden, vi behandler vores planet og naturen omkring os på.

Vi håber, at bøgerne kan være udgangspunkt for en tryg samtale med børnene om alt det, de måske har set billeder af i medierne, og som kan virke skræmmende.

God læselyst!

Spørgsmål og svar om plantens tilstand

"Pas på planeten" er en flot papbog om vores Jords tilstand. Bag hver flap gemmer sig et svar på et af de mange spørgsmål, som de små har om vores fælles hjem.

Uden at være fordømmende eller skræmmende beskriver bogen, hvordan vores levevis påvirker kloden og klimaet, og hvordan vi alle kan hjælpe med at vende udviklingen.

Gå på opdagelse i de mange flotte billeder og lad de letforståelige fakta danne grobund for en snak om dyrelivet, havene og landbruget med de nysgerrige små.

På skoveventyr med alfen Lilja

Tag ud i den vilde natur med Josefine Ottesens vidunderlige fortælling om alfeprinsessen Lilja, der bor ved Nøkkerosesøen.

Lilja elsker at flyve omkring sammen med sine alfevenner og lege med moslingen Mossi – en lille, grønhåret jordling. Men da alfedrengen Duni forsvinder, må Mossi og Lilja på et farligt eventyr, der fører dem til selveste Dyndkarlen …

Bogen vil især være et hit blandt alle små fans af Josefine Ottesens klassiske bøger om blomsterfeen Roselil, der for nyligt var biografaktuel med ’Roselil og Stentrolden’ og nu kan streames.

Forestil dig en verden, hvor hvert åndedrag koster penge

I Nicole Boyle Rødtnes’ populære ungdomsserie Ilttyv befinder vi os 100 år ude i fremtiden. Jorden er forurenet, og man har derfor bygget en ny verden oven på den gamle. Men ilt er en mangelvare...

Søskendeparret Troy og Shay kæmper for at overleve, men da Shay bliver fængslet under falske anklager, bliver de begge tvunget ud i en livsfarlig alliance.

Ilttyv er en hæsblæsende serie om klima, klasseskel og forbudt kærlighed, der giver et nyt perspektiv på vores nutid.