Josefine Ottesen om fantasy-genren og sin nyeste bog, ”Liljas eventyr”

Serien ”Liljas eventyr” handler om alfeprinsessen Lilja. Hvem er hun?

Lilja er en søalf, og hun bor i de store nøkkeroser midt på søen sammen med sin far, alfekongen. Lilja elsker at lege med sine alfevenner, og hun er især vild med at tage på eventyr. Hun er nysgerrig og modig, og så er hun rigtig god til at hjælpe sine venner.

Hvordan ville du beskrive den nye bog i serien med én sætning?

Det største mod er at overvinde sin egen frygt.

Du skriver ofte bøger sat i en magisk verden. Hvad synes du, at fantasy-genren kan (særligt til børn), og hvorfor appellerer den til dig som forfatter?

Eventyr og fantasy er gode genrer til at fortælle om svære ting, f.eks. at være bange. I eventyr kan man bruge magiske væsner og trolddom som billeder på følelser. Det gode ved det er, at man som læser selv kan bestemme, om man bare vil læse det som en god historie, eller om man har lyst til også at få det med, der ligger nedenunder handlingen.

Fans af din højtlæsningsserie ”Roselil” vil helt sikkert elske ”Liljas eventyr”. ”Roselil” blev for nyligt filmatiseret med stor succes. Hvordan var det at se sin fortælling på det store lærred?

Det var en fantastisk dejlig oplevelse at se Roselil-filmen, og jeg kan kun anbefale, at man ser den, hvis man endnu ikke har gjort det. Jeg synes, at filmen var rigtig god til at fortælle historien om, hvordan Roselil og Silke blev venner, og at man godt kan være en helt, selvom man er lille.

Hvad håber du, at børn får ud af dine bøger – og særligt ”Liljas eventyr”?

Jeg håber, at mine historier er med til at fodre børns fantasi, og jeg håber, at ”Liljas Eventyr” er med til, at nogle børn bliver modige og tror på sig selv.

Er der noget, du gerne vil sætte fokus på ved den nye bog?

Jeg synes, at illustrationerne er vildt flotte. Bodil, der har illustreret bind 2, er bare rigtig, rigtig dygtig, og jeg er rigtig glad for, at hun også skal illustrere bind 3, der kommer til efteråret.