Det kan være svært at tale om følelser med sine mindre børn – og endnu sværere at forstå sine teenageres følelsesliv. Her kan bøger være med til at åbne op for samtalen.

Vi fremhæver derfor her bøger, som kan hjælpe dig med at forstå og sætte gang i dialogen om alt det, der rumsterer i hovedet på både små og store.

Hvordan taler man med børn om følelser?

Sæt gang i samtalen om følelser med "Alvildas løft flappen - Spørgsmål og svar om følelser", som er fyldt med flotte illustrationer og flapper. Bag hver flap gemmer sig et svar på et af de mange spørgsmål, de små kunne have om både de svære og mere lette følelser. Bogen gennemgår en masse situationer, som dit barn sikkert kan genkende fra sin hverdag. Den er letforståeligt og lægger op til dialog, så du og dit barn sammen kan blive klogere.

Hvad er en...?

Til oktober udkommer Kaspar og Lambang med deres nye bogserie "Far & Papa", som handler om børns store spørgsmål. Bøgerne kan være med til at åbne op for en videre snak om spørgsmål, som dit barn måske ligger inde med.

De første to bøger handler om, hvad en familie egentlig er, og hvad en flygtning er. For er en familie altid mor og far? Eller kan det også være far og far? Eller noget helt tredje? Og hvad betyder det at være flygtning? Og hvad vil det sige at rejse gennem Europa til fods, til vands og med tog?

Hvad tænker mit barn?

"Hvad tænker mit barn?" kan lære dig at håndtere børns vilde følelsesliv, og man kan finde ud af, hvad barnet i virkeligheden mener, når det er i sine følelsers vold.

Her er mere end 100 velkendte hverdagssituationer, og man kan lære at forstå psykologien bag et raserianfald, søskenderivalisering, søvnproblemer, kræsenhed og meget, meget mere. Det bedste er, at der er masser løsningsforslag og hensigtsmæssige måder at reagere på, når bølgerne går højt.

Hvad tænker min teenager?

Kører følelserne også rundt i hovedet på teenageren hjemme hos jer? Så grib fat i den oplagte håndbog: "Hvad tænker min teenager?".

Forstå, hvad det betyder, når din teenager smækker med døren, klager over sit udseende eller gerne vil bestemme det hele selv. Her får du forslag til, hvordan du som forælder reagerer mest hensigtsmæssigt – både her og nu og resten af året.